Duurzaamheid

Duurzaamheid is een breed begrip, maar het komt er in het kort op neer dat in een duurzame wereld mens (people), milieu (planet) en economie (profit) met elkaar in evenwicht zijn, zodat we de aarde niet uitputten.

 

Ook als VvE kijken wij voortdurend naar de mogelijkheden om duurzaam te leven en in te spelen op de vraag of het mogelijk is waar en hoe onze flat te verduurzamen.

 

Daarbij denken wij bijvoorbeeld aan energiebesparende maatregelen. Dit doen wij door te kijken naar o.a. de verlichting, verwarming en isolatie.


Update energiemaatwerkadvies

In de ALV van 24 februari 2024 hebben we met een grote meerderheid gestemd om doorgaan met het energie maatwerkadvies. Dit betekend dat er een groep bewoners zich gaat bezig houden met de verschillende pakket en gaat uitzoeken welk pakket of welke pakketten we verder willen laten uitzoeken. Dit omdat er aan het uitwerken van zo'n pakket meestal kosten aan verbonden zitten. Zodra deze commissie eruit is zullen we we de eigenaren hiervan op de hoogte brengen.


Energiemaatwerkadvies 17 oktober 2023

Op 17 oktober 2023 is er een informatie avond geweest betreft het verduurzamen van de flat. Naar aanleiding van de ALV in 2022 is het bestuur in gesprek geweest met de gemeente over het verduurzamen van de flat. Het bedrijf Steenvlinder heeft onderzoek gedaan wat er voor onze flat mogelijk is aan verduurzaming en wat dit eventueel kan betekenen voor de maandelijkse VvE bijdrage.

 

Er waren ongeveer 54 eigenaren aanwezig op deze avond. In middels hebben alle eigenaren via mail het maatwerkadvies en de presentatie van deze avond ontvangen. Op de volgende ALV zal hierover gestemd moeten worden, of we van de mogelijkheden gebruik willen maken en eventueel welke.


Energiemaatwerkadvies 2022/2023

25 maart 2023

 

In november 2022 heeft het voltallige bestuur, samen met de huismeester een bijeenkomst (georganiseerd door de gemeente Den Haag) bijgewoond voor verduurzaming van woningen en gericht op VvE's.

Naar aanleiding van deze bijeenkomst heeft er in februari 2023 een Energiemaatwerkgesprek plaats gevonden met iemand van het bedrijf Steenvlinder. Zij hebben tevens diverse woningen bekeken tijdens dit persoonlijke gesprek en hebben wij zoveel mogelijk informatie over de flat gegeven. Op kosten van de gemeente gaan zij onderzoek verrichten of er mogelijkheden zijn om onze flat te verduurzamen en zullen zij advies geven welke opties we daarvoor hebben en wat de kosten daarvoor zijn.

 

Als wij dit advies ontvangen zal hiervoor een informatie avond georganiseerd worden om alle eigenaren hierbij te betrekken en eventueel een keuze te maken hoe we hiermee verder willen.

 

Onderstaand vind u de presentatie die we in november hebben gehad en natuurlijk op de site van de gemeente Den Haag, https://duurzamestad.denhaag.nl/woning/energie-maatwerk-advies/ kunt u ook informatie vinden.

 

Download
Presentatie Verduurzamen (grote) VvE's.p
Adobe Acrobat document 1.9 MB

Warmte

Sinds 2016 rekenen wij individueel onze warmteverbruik af d.m.v. warmtemeters op onze radiatoren.

 

Een mooi voorbeeld van duurzaamheid door bewustwording.

Water

Ook ons waterverbruik rekenen wij individueel af.

 

Zowel de warmte- als watermeters hebben ons inmiddels een besparing van enkele duizenden euro's opgeleverd.

Verlichting

Door onze gehele flat hebben wij energiezuinige led verlichting, welke feller gaat branden na beweging.

 

Ook hierdoor besparen wij kosten en dragen wij ons steentje bij aan een duurzamere wereld.Tussendeur

Veel van onze woningen hebben een halletje net na de voordeur. Een tussendeur zorgt voor een extra sluis waardoor u minder warmte verliest. Wij adviseren vaak deze tussendeur niet te verwijderen. Zo bespaart u op uw stookkosten.

Tochtstrips

Tochtstrips zijn vaak een goedkope en snelle oplossing om warmte verlies te voorkomen. Wij raden dan ook aan deze, daar waar mogelijk te gebruiken. Een klein uitgave, een hoge besparing.

Radiator folie

Muren nemen vaak veel warmte op. Vooral de buitenmuren onder de ramen waar onze radiatoren zitten. Door deze muren achter de radiatoren met folie te bedekken verhoogt u het rendement op uw stoken. Warmte verdwijnt niet door de muren naar buiten, maar verwarmen uw huis des te sneller.Ook in de toekomst zullen wij naar verduurzaming blijven kijken.

 

Houdt onze website dan ook in de gaten voor eventuele vernieuwing.

 

Heeft u nu zelf een goed idee en wilt u dit graag delen, e-mailt u dan met het bestuur, wij staan open voor uw ideeën.

Ons e-mailadres is: bestuur.westerhaghe@hagheflats.nl.

Bereikbaarheid

Bestuur

bestuur.westerhaghe@hagheflats.nl

Op zoek?

Zoekt u een bericht of onderwerp? Doorzoek nu onze site.

De zoekresultaten worden in een apart scherm weergegeven.